کاربرد انواع سنگ شکن ماسه ساز

یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت ساخت و ساز، شن و ماسه است که به در دو نوع طبیعی و مصنوعی یافت می‌شود. شن و ماسه طبیعی ریز سنگ‌هایی است که در سواحل دریا، رسوب رودخانه‌ها، بیابان‌ها و … بر اثر عوامل طبیعی مانند طوفان، جزر و مد و … ایجاد شده است. با توجه به تقاضای بالا برای شن و ماسه، نوع طبیعی آن پاسخ گوی نیاز تمامی صنایع نبود و در نتیجه مهندسین شروع به تولید شن و ماسه مصنوعی کردند. شن و ماسه مصنوعی از خرد کردن سنگ‌های معدنی بزرگ و کاهش اندازه آن‌ها ایجاد می‌شود که فرآیند خردایش با کمک تجهیزات مختلفی مانند سنگ شکن، نوار نقاله، سرند، ماسه شور، ماسه ساز و … انجام می‌پذیرد.

سنگ شکن چیست؟

سنگ شکن به دستگاهی گفته می‌شود که از آن برای تبدیل اندازه سنگ‌های بزرگ به قطعات کوچک استفاده می‌کنند. از محبوب‌ترین انواع سنگ شکن می‌توان به سنگ شکن مخروطی، سنگ شکن فکی، سنگ شکن ضربه ای و … اشاره کرد. ظرفیت، نیرو و نحوه خرد شدن مواد در هر کدام از این سنگ شکن‌ها متفاوت بوده و هر کدام از آن‌ها برای سنگ‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنگ شکن‌ها بسته به محل قرار گیری در خط تولید به انواع سنگ شکن اولیه، سنگ شکن ثانویه و سنگ شکن ثالثیه تقسیم بندی می‌شوند.

سنگ شکن فکی نوعی سنگ شکن اولیه است که در اولین مرحله خطوط فرآوری نصب شده و اندازه سنگ‌های بزرگ را کوچک می‌کند. پس از سنگ شکن فکی یک سنگ شکن کوبیت یا هیدروکن قرار می‌گیرد تا دوباره اندازه سنگ‌ها را کاهش دهد. در کارخانه‌های تولید شن و ماسه، پس از سنگ شکن‌های ثانویه، سنگ شکن‌های دیگری هم به کار می‌روند که اندازه سنگ‌ها را تا اندازه‌ بسیار کوچکی تغییر دهند. خروجی سنگ شکن‌ها این مرحله شن و ماسه است و اصطلاحا به آن‌ها ماسه ساز می‌گویند.

ماسه ساز با رنگ زرد، کاربرد ماسه ساز

ماسه ساز چیست؟

دستگاه های شن و ماسه ساز انواع مختلفی دارند؛ مانند ماسه ساز پاکتی، ماسه ساز راک‌اند‌راک و ماسه ساز خرگوشی. ماسه ساز عمدتاً برای شکستن سنگریزه، سنگ آهک، زغال سنگ و کوچک کردن خروجی مواد سایر سنگ شکن‌ها به کار می‌رود. خروجی دستگاه‌های ماسه ساز معمولا بین 0 تا 6 میلی‌متر است و هر کدام از آن‌ها به طور میانگین می‌توانند 25 تن شن و ماسه در ساعت تولید کنند.

  • دستگاه ماسه ساز راک‌اندراک: یکی از متفاوت‌ترین سنگ‌شکن‌های موجود در خطوط تولید، دستگاه ماسه ساز راک‌اند‌راک (Rock and Rock) است که به جای استفاده از چکش، فک یا بغل بند برای خرد کردن، از خود سنگ‌ها کمک می‌گیرد. پس از روشن شدن موتور دستگاه، در داخل ماسه ساز راک‌اند‌راک سنگ‌ها با شدت زیادی با یکدیگر برخورد کرده و به اندازه کوچک‌تری تبدیل می‌شوند. خروجی دستگاه ماسه ساز راک‌اند‌راک بین 6 تا 30 میلی‌متر بوده و در هر ساعت می‌تواند بین 20 تا 30 تن شن و ماسه تولید نماید. به دلیل برخورد دائم سنگ‌ها با یکدیگر، خروجی این دستگاه دارای لبه‌های تندی بوده که برای مصارف خاصی مانند تولید بتن مناسب هستند.
  • دستگاه ماسه ساز خرگوشی: در دستگاه ماسه ساز خرگوشی یک شفت عمودی قرار گرفته که بر روی آن چکش‌های زیادی نصب شده است. با روشن شدن دستگاه، این شفت شروع به چرخش کرده و با ورود ضربه به سنگ‌ها، اندازه آن‌ها را تا بازه 0 – 6 میلی‌متر کاهش می‌دهد. یکی از ویژگی‌های مثبت استفاده از دستگاه ماسه ساز خرگوشی، وجود سه درب مختلف بر روی سنگ شکن است. این سه درب با این هدف قرار گرفته که اپراتور به راحتی بتواند قطعات خراب را تعویض کرده و نیازی به باز کردن بخش‌های دیگر دستگاه نداشته باشد. ظرفیت این دستگاه مانند ماسه ساز راک‌اند‌راک بین 25 تا 30 تن در ساعت است.
  • دستگاه ماسه ساز پاکتی: دستگاه ماسه ساز پاکتی، شکل بزرگ‌تر سنگ شکن کوبیت است. عملکرد این ماسه ساز کاملا مشابه دستگاه سنگ شکن ضربه‌ای است با این تفاوت که در ساختار آن، به جای یک سندان، دو سندان نصب شده است. وجود دو سندان ظرفیت تولید و خرد کردن سنگ‌ها را افزایش داده و کاهش فاصله بین روتور و سندان‌ها، باعث ورود ضربات شدیدترین به سنگ‌های ورودی می‌گردد. سنگ‌ها پس از ورود به داخل ماسه ساز پاکتی دو طرفه، با چکش‌ها برخورد کرده و ضربه ورودی از سمت چکش‌ها، سنگ‌ها را به سمت دو سندان ماسه ساز می‌فرستند. در داخل سندان قطعات دیگری هم وجود دارد که با ورود دوباره ضربه به سنگ‌ها، آن‌ها را تا رسیدن به اندازه شن و ماسه کوچک می‌کند. دستگاه ماسه ساز پاکتی برای سنگ‌های بسیار نرم کاربرد دارد .

برای سفارش انواع سنگ شکن ماسه ساز و سایر تجهیزات خطوط تولید شن و ماسه، می‌توانید سفارش خود را با متخصصین با تجربه نوین کراشر در میان گذارید تا راهنمایی های لازم جهت خرید تجهیزات مناسب خدمت شما ارائه گردد. علاوه بر دستگاه‌های خط تولید، می‌توانید لوازم جانبی و قطعات آن‌ها را از نوین کراشر خریداری کرده تا خیالتان بابت کیفیت آن‌ها راحت باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *