راه اندازی کارخانه آسفالت

کاربرد آسفالت

آسفالت ماده‌ای پر کاربرد است که از تلفیق شن و ماسه ساخته شده و در باند فرودگاه‌ها، پشت بام ساختمان و جاده‌ها از آن استفاده می‌کنند. عمده کاربرد آسفالت در خیابان‌های سطح شهر و جاده‌های خارج از شهر است که در آن شن و ماسه با کمک قیر به بتن آسفالتی تبدیل شده و سپس زیر نظر مهندس ناظر بر روی سطح جاده قرار می‌گیرند.

امروزه 95 درصد جاده‌ها از جنس آسفالت هستند که از پسماند مواد نفتی تهیه شده‌اند. بعد از مراحل فراوری نفت و جداسازی مواد مهم آن، ذرات باقی مانده به آسفالت تبدیل می‌شوند. نوع دیگری از آسفالت هم وجود دارد که به صورت مصنوعی از هیدروژن، کربن، نیتروژن، گوگرد و اکسیژن ساخته می‌شود.

راه اندازی کارخانه آسفالت

اولین آثار راه‌سازی در دنیا به ۲۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد که از سنگ فرش برای مسطح کردن جاده‌های بین النهرین کمک گرفتند. در طی سال‌های بعد تغییرات چشم‌گیری در صنعت راه و جاده اتفاق افتاد. در اواخر قرن 18 ام در ساخت جاده از شن و ماسه استفاده کردند و در آن زمان آب وظیفه بهم چسباندن مواد را بر عهده داشت. جان لودون مک‌آدام انقلابی عظیم در جاده سازی بوجود آورد. مک‌آدام سعی کرد شکل جدیدی به جاده‌ها هدیه دهد تا از حالت گل و خاک در آمده و حمل و نقل وسایل آسان‌تر شود. پس از آن ایده طراحی جاده با کمک سنگ‌های کوچک به ذهن او رسید و اولین مکداماولین جاده آسفالتی سال 1824 و در پاریس پیاده شد. پس از آن افراد زیادی روش کار لودون را سر لوحه خود قرار داده و زمینه آسفالت امروزی چیده شد.

کارخانه آسفالت با کمک مواد اولیه، آسفالت مورد نیاز جاده‌ها را تولید می‌کند که هر کارخانه ظرفیت مشخص داشته و طبیعتا در خط تولید خود به وسایل و تجهیزات زیادی نیاز پیدا می‌کند. ظرفیت کارخانه آسفالت اغلب بین 60 تن، 80 تن، 100 تن، 120 تن، 140 تن، 160 تن، 200 تن و 240 تن خواهد بود.

در کارخانه‌ها هم روش تولید آسفالت متفاوت است. در آسفالت گرم هر سه ماده تشکیل دهنده شن، ماسه و قیر گرم شده و سپس مخلوط می‌شوند اما در آسفالت سرد تنها قیر را گرم کرده و به شن و‌ ماسه سرد اضافه می‌کنند.

راه اندازی کارخانه آسفالت

تجهیزات مورد استفاده در کارخانه آسفالت

پیش از اینکه مواد اولیه را برای تولید آسفالت خریداری کنید، باید کارخانه خود را به دستگاه و تجهیزاتی مجهز کنید که عمل اضافه کردن قیر به شن و ماسه را بر عهده گیرند. عمده تجهیزات و دستگاه‌های مورد استفاده در کارخانه آسفالت سازی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد.

لوازم خردایش سنگ و ماسه ساز:

تجهیزات کارخانه آسفالت:

  • نوار نقاله: نوار نقاله در انتهای تغذیه کننده قرار می‌گیرد تا مواد خروجی این دستگاه را به سمت داریر هدایت کند.
  • تابلو فرمان
  • کمپرسور
  • برج سازنده آسفالت شامل سرند، توزین، میکسر، محفظه ذخیره آسفالت گرم
  • داریر یا خشک کن: از جمله مهم‌ترین وسایلی که در هر کارخانه آسفالتی وجود دارد، داریر یا خشک کن است که وظیفه داغ و خشک کردن مواد ورودی از فیدر را بر عهده دارد. زمانی که موارد توسط نوار نقاله از فیدر به داریر انتقال پیدا می‌کنند، یک مشعل، حرارت زیادی را به مواد ورودی وارد می‌کند که این حرارت باعث داغ و خشک شدن سنگ‌ها خواهد شد.
  • الواتور: پس از اینکه مواد توسط داریر داغ شدند، آن‌ها را با کمک الواتور یا بالا برنده به سمت برج سازنده آسفالت ارسال می‌کنند.
  • کمپرسور هوا
  • پمپ چرخش قیر
  • فیدر: فیدر یا تغذیه کننده، مواد ورودی مورد نیاز تولید آسفالت را پس از تفکیک به صورت تنظیم شده و توسط نوار نقاله به داخل داریر یا خشک کن می‌فرستد.
  • تابلو برق
  • فلاکس قیر: این محفظه استوانه‌ای شکل قیر را ذوب کرده و منتقل می‌کند.
  • اویر هیتر: اویر هیتر، قیر داخل محفظه فلاکس را گرم نگه می‌دارد. داخل لوله‌های اویرهیتر روغنی وجود دارد که توسط یک مشعل حرارت می‌بینند و در نتیجه سبب گرم شدن قیر هم خواهند شد.
  • مکنده: جهت خروج گرد و غبار داخل درایر و سرند از یک فن استفاده می‌کنند که اگزور فن یا مکنده نامیده می‌شود.
  • بگ فیلتر: گرد و غبار خروجی توسط مکنده، توسط بگ فیلتر جمع آوری شده و مواد مفید دوباره به چرخه تولید برمی‌گردند. در صورتی که نیازی به این کار نباشد مواد به طور کلی دفع خواهد می‌شود.

 

شما می‌توانید جهت دریافت قیمت روز کارخانه آسفالت و تجهیزات مورد نیاز در خط تولید آن با کارشناسان ما در نوین کراشر تماس گرفته و مشاوره تخصصی دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *